poniedziałek, 1 grudnia 2014

pstrąg łososiowy pieczony z pesto i pomidorami

Mój pstrąg łososiowy pieczony z salsa pomidorową cieszył się tutaj powodzeniem, dlatego postanowiłam przygotować z tej ryby coś równie prostego i smacznego:) Ten przepis jest chyba jeszcze łatwiejszy, niż ten ostatni; poradzi sobie z nim każdy, nawet mało doświadczony w kuchni. Smacznego:)

dla 2 osób:
2 kawałki pstrąga łososiowego (można zastąpić łososiem),
kilka łyżeczek pesto,
pomidor,
sól, pieprz, oliwa

Rybę myjemy, osuszamy i przyprawiamy. Umieszczamy na blaszce posmarowanej oliwą. Każdy z kawałków pstrąga smarujemy dokładnie pesto i kładziemy na nim plasterki pomidora. Zapiekamy około 30 minut w 190 stopniach.

31 komentarzy:

  1. Hmm, this looks good! Is it avocado or pesto on the bread? Too bad I cannot understand :(
    xx

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. It's pesto and it's not bread, but trout:)

      Usuń
  2. Jak bardzo pstrąg łososiowy różni sie w smaku od łososia?
    Pysznie i zdrowo, czyli najlepiej. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmm, no troszkę się różni, powiedziałabym, że ma delikatniejszy "łososiowy" smak":)

      Usuń
  3. Prosto, szybko i na pewno pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł, z checią wykorzystam przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy nie zapiekałam niczego z pesto, genialnie smaczny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  6. ale bym zjadła...... wygląda i brzmi pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pstrąga chyba jeszcze nigdy nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń
  8. nie lubię połowy użytych składników ale to nie zmienia faktu ze bardzo fajne danie i apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Połowa użytych składników to żaden problem - nawet lepiej, bo połowa pesto została mi jeszcze do makaronu na dzisiejszy obiad; wszystko zależy od naszej inwencji i tego, jak często gotujemy, pozdrawiam:)

      Usuń
  9. Zazwyczaj sprawdza się zasada,że im mniej składników, tym smaczniej. Wygląda apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  10. Narobiłaś mi smaka:) Pozdrowienia i zapraszam na candy

    OdpowiedzUsuń
  11. Kurcze to jest coś takiego jak pstrąg łososiowy? :P hehe Nigdy nie jadłam pesto i jestem ciekawa jak to smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  12. mmm... Pyszności :) Uwielbiam rybkę w takiej postaci ;)
    Dziękuję za przemiłe odwiedziny :) Obserwuję!

    OdpowiedzUsuń
  13. Nie przepadam za łososiem ale mój mąż go uwielbia :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Smakowita rybka ,ech jakie Ty tu masz pyszności
    Bardzo apetycznie wygląda ,super przepis..

    OdpowiedzUsuń
  15. wygląda bardzo smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. wygląda apetycznie!

    ________________________________________
    Nowości na grudzień.,czyli to co powinniśmy mieć w szafie !
    WWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń
  17. rybka zawsze fantastyczna pod kazda postacią!
    dorey-doorey.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  18. Wszystko co z ryba i pomidorami ,sprawia ,ze mogę jeść to bez końca ;)

    buziaki

    xo xo xo xo xo

    OdpowiedzUsuń
  19. Bardzo ciekawy przepis! Uwielbiam pesto, więc biorę w ciemno!

    OdpowiedzUsuń
  20. Spróbowałam, wyszło pysznie, Mąż również zachwycony! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super! Bardzo się cieszę, że smakowało, pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń