poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Łosoś w papilotkach z cytryną i koperkiem

Łosoś to zdecydowanie moja ulubiona ryba - nie potrzeba wielu składników, by stworzyć z niego pyszne danie. Jakiś czas temu przyrządziłam go w papilotkach z warzywami, tym razem postawiłam na klasyczne połączenie cytryny i koperku. Danie podałam z surówką i pieczonymi ziemniakami. Smacznego:)

dla 2 osób:

dwa kawałki łososia (filet),
kilka plasterków cytryny,
kila gałązek koperku,
sól, pieprz, granulowany czosnek,
papier do pieczenia

Z papieru do pieczenia wyciąć prostokąt na tyle duży, by dało się w niego zawinąć rybę. Każdy kawałek ułożyć na osobnym kawałku papieru, przyprawić, nałożyć plastry cytryny i koperku. Zawinąć szczelnie w ciasną paczuszkę, piec w 180 stopniach ok. 25 minut.

28 komentarzy:

  1. Uwielbiam łososia! Zjadłabym z ogromną chęcią :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Łososia także bardzo lubię, ale jest drugi po karpiu :) Pomysł na podanie rybki super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Według mnie ryby kochają....koperek, cytrynę i czarny pieprz. Taka niezawodna trójka :) Miłego wieczoru .

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudownie apetycznie,smakowicie,mniam ;)

    Buziaki

    xo xo xo xo xo

    OdpowiedzUsuń
  5. to musi być genialne połączenie! niebo w gębie.. <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja też uwielbiam łososia, pod każdą postacią. Mniam ...

    OdpowiedzUsuń
  7. Ze wszystkich ryb najbardziej lubię łososia :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Oj, uwielbiam łososia w każdej postaci i już myślę kiedy wykorzystam Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Też muszę jakąś rybkę przyrządzić, u nas ostatnio były smażone płocie.

    OdpowiedzUsuń
  10. Łosoś- moja miłość. W ogóle bardzo lubię ryby, ale do łososia to już mam szczególną słabość. Zwłaszcza wędzonego. Ta opcja jednak kusi i z pewnością tak go przyrządzę- cytryna, koperek, czosnek- nie wiele składników, a efekt musi być wspaniały w smaku ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja najbardziej lubię łososia pieczonego w 220 stopniach z solą morską, pieprzem, przyprawą do ryb i białym winem. Proste, szybkie i przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Łosoś w papilotach to dla mnie cudowna klasyka :) biorę w ciemno, szczególnie, że to nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe danie.

    OdpowiedzUsuń
  13. uwielbiam takie obiadki <3 zdrowo i pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  14. też przepadam za łososiem, taki klasyczny jest przepyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
  15. Łosoś zawsze i o każdej porze dnia! :]

    OdpowiedzUsuń
  16. Łosoś, koperek i cytryna to połączenie doskonałe:)

    OdpowiedzUsuń
  17. często zapiekam ryby w papilotach, są soczyste, aromatyczne. Łosoś w papilotach jest idealny;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Wygląda pysznie, bardzo lubię łososia

    OdpowiedzUsuń
  19. When I still used to eat fish, I always liked salmon best :) Thank you a lot for your last comments! I would love to see your top ten remix items once, but I can understand that you make a food only blog... but have you ever thought of including other topics to your blog as well???
    I hope you are having a wonderful week so far :)
    xx
    Larissa
    http://cenestquedelachance.blogspot.de/

    OdpowiedzUsuń
  20. wygląda apetycznie :)
    mogłabym prosić o poklikanie w nowym poście? :)
    http://czillen.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń